and then there was snow ! – dinsdag 28/2/2017

Ik vermoedde het al in de hele vroege uurtjes toen ik sneeuwruimers hoorde in ons straatje (zelfs kleine en doodlopende straatjes worden hier geruimd !) Het was voorspeld en jawel !!!

DSC_1968.JPG
zicht vanuit de woonkamer

De jongens konden niet snel genoeg in hun skibroek springen ! Maar eerst een boterhammetje eten en daarna konden ze onze auto sneeuwvrij maken.

dsc_1969

We gingen te voet met de slee naar onze “privé piste” die er gisteren erbarmelijk bijlag.

Er werd begonnen met de bouw van een sneeuwman maar het uiteindelijke resultaat was iets helemaal anders : een poort of de M van Mc Do ?

dsc_1985
even de sneeuw knuffelen 😉

dsc_1982

Na een voormiddagje bouwen, moesten we ff inkopen doen in de Lidl om lunch en avondeten te kopen. Daarna werd er gepokémond (want ja het zit hier vol !) en daarna trokken we naar Altglashütte waar de piste niet geprepareerd was, bedoeling was om vollen bak te sleeën maar er werd begonnen met de bouw van een iglo …

Het werd een team effort compleet mét dak ! Ondertussen was het serieus aan het sneeuwen en was er megaveel wind. Lang leve sjaals, mutsen, handschoenen, skibroeken en skikousen !

dsc_1998
de binnenkant van de iglo

2017-02-28-16-47-32

2017-02-28-16-39-34

2017-02-28-16-47-42

Gisteren wandelden we rond in een pull met fleecejasje of een dunnere jas want volop zon en 12°, vandaag amper 2° en felle wind met sneeuw, het kan hier serieus veranderen.

Hele constructieve dag vandaag dus ! De citytrip werd wegens weersomstandigheden verschoven naar -vermoedelijk- vrijdag.

En ‘s avonds genieten van ovenfrietjes met kippennuggets en de afwas in de machine ! (da’s toch ook wel een stevige plus voor deze accommodatie !!!)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s