rodelen – zondag 26/2/2017

Na een vrij goeie nacht (beste bed so far !) genoten we van verse koeken van de lokale bakker. Daarna trokken we naar Todtnau naar de rodelbaan, omhoog met de kabelbaan, tot aan de Hasenhornturm gewandeld, pittige stukjes naar omhoog met wat sneeuw hier en daar. De toren zelf beklom ik niet, ik kwam halverwege en draaide terug, mijn hoogtevrees nam de bovenhand, trappen waar je door kan kijken, zijn mijn ding niet 😦

dsc_1948
kabelbaanselfie
dsc_1949
den toren
dsc_1950
ff uitrusten vooraleer we naar beneden gingen
dsc_1951
waarom ligt er overal niet zoveel sneeuw meer !!!

Het was ruim na de middag toen we naar beneden gesjeesd kwamen al rodelend dus besloten we te lunchen (zoals elk jaar) bij een Italiaan in het centrum en we nemen elk jaar hetzelfde : spaghetti carbonara voor iedereen behalve Kane die gaat voor bolognaise. Een lekkere, meer dan ruime portie aan ongelooflijk kleine prijsjes !

Daarna deden we een toertje op zoek naar sneeuw maar het is overal al even erg, zelfs op de Feldberg is het huilen met de pet op, er wordt nog wel geskied maar het zijn stukken die geprepped zijn en je moet vooral goed uit je doppen kijken !

We reden dan maar terug naar ons huisje dat vlakbij onze “privépiste” gelegen is. Nog nooit hebben we ze zo gezien :

dsc_1955

Echt om mee te bleiten !!! Het heeft hier vorige week enorm geregend en de sneeuw is weggesmolten. We vreesden er al voor doordat de krokus dit jaar wel heel laat valt … Net nu we zo goed zijn uitgerust (een grotere skibak op den oto waarin Kane’s vorig jaar aangekochte supersonische slee zit en manliefs ski’s die hij tweedehands op de kop tikte)

Het was nog vrij vroeg toen we terugkeerden. We besloten dan maar om eens naar “beneden” te gaan naar het dorpje verder naar de piste om eens te sleeën. Daar was nog sneeuw maar veel stukken met modder, steentjes … De gasten klommen naar boven, Dean kwam op zijn rug/poep naar beneden en Kane kwam in een absolute rotvaart naar beneden op zijn slee (meer ijs dan sneeuw …) en hij nam de foute route en luisterde niet … Hij vloog over een bergje waarna niet veel sneeuw meer lag zodat hij van zijn slee vloog, gelukkig dat hij altijd zijn helm aan heeft !!! De schade bleef beperkt :

dsc_1957

dsc_1958
lekker chillen !

Ik vrees dat er niet (veel) meer gaat gesleed worden … Plannen zijn er nog genoeg. Maandag Rosemontag dan wordt heel Duitsland gek ! Carnavalsgek zijn ze hier écht wel overal waar je gaat …

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s