a bumpy ride – zaterdag 6/2/2016

Eindelijk nog eens een normaal nachtje voor Dean zonder koorts en gewoel. Overgeven deed hij niet meer maar nu moest het eruit langs de andere kant …Den oto inpakken was weer ni simpel maar we kregen alles er toch in. Iets voor 10u waren we weg (eerst nog geld afhalen en ontbijt kopen). De kids waren goed geïnstalleerd met dekentjes en kussens en hun schermpjes.

2016-02-06 15.08.44

Ontbijten deden we in de auto. En tanken in Habay bij den Total waar het net als vorig jaar aanschuiven was ! Er moest geregeld gepitstopt worden. Op de E25 lazen we dat er een ongeluk gebeurd was, we stonden dan ook al gauw in file en moesten opzij om de brandweer door te laten die toeterden als gekken om door te kunnen.

ook de opkuisploeg moest door
ook de opkuisploeg moest door

Het was vlotjes rijden tot we Straatsburg naderden, daar zijn werken aan de gang om een tram te laten rijden tegen volgend jaar maar dat was niet de reden van de enorme file … Politie had een wegversmalling gemaakt en controleerde aan de andere kant.

 

klimmen naar boven
klimmen naar boven
na deze berg is het niet zover meer !!!
na deze berg is het niet zover meer !!!
veel te warm onderweg
veel te warm onderweg

Freiburg reden we vlotjes door, ondertussen werd het al donker. Er lag een pak minder sneeuw dan vorig jaar … Inkopen werden gedaan in de Lidl. Manlief wou langs één van de pistes passeren om te kijken hoe ze erbij lag … slecht dus, onskibaar … en toen wou hij rechtsomkeer maken en reed de berm in … ik voelde meteen dat dit een slechte move was want een pak sneeuw met smurrie onder. Vastgereden dus … Proberen door alleen te duwen maar dat was een onmogelijke klus …. Auto’s tegenhouden dan maar en dat lukte wonderwel, binnen de kortste tijd waren er 3 gestopt waaronder 3  jonge gasten die direkt van aanpakken wisten, zij begonnen met Kane’s meegebrachte schup de banden vrij te maken. Kane had een lampje mee dat meteen op de weg werd gelegd zodat iedereen met een boog langs ons reed ! En toevallig (maar toeval bestaat niet !!!) komt daar van de andere kant een takelwagen af die net een Belg had getakeld (den oto stond erop). Ondertussen was de koffer leeggemaakt en hing de takel aan de auto. Kane had ondertussen een fluo vestje aan en assisteerde de takelwagen alsof hij er deel van uitmaakte !!! Hij koppelde de takel aan en zette hem in beweging zodat onzen oto er vlotjes uitkwam. De deuren langs mijn kant konden niet open , ik was er langs de andere kant uitgeklommen en had er niet aan gedacht mijn gsm uit mijn handtas te nemen zodat er geen bewijzen zijn van dit bangelijke avontuur !

Gestrand op 2 km van ons huisje nota bene !!! Ons huisje van dit jaar is comfortabeler en beter uitgerust dan dat van vorig jaar. We werden vriendelijk ontvangen door een bompa die meteen de hele uitleg deed (over de tv, internet, koffiemachine etc.) Tegen half 9 waren we geïnstalleerd en klaar om te eten. (chicken nuggets met rösti)

2016-02-06 19.17.12

2016-02-06 19.17.20
2 kasten op de slaapkamer
gerieflijk ingericht
gerieflijk ingericht

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s