wie niets doet, is op voorhand verloren …

Leuven Rechtdoor tevreden met schrapping vluchtroute

Minister Galant heeft aan luchtverkeersleider Belgocontrol de instructie gegeven om de vliegroute Leuven Rechtdoor te schrappen tegen eind maart 2016.

Uiteraard is de bewonersactiegroep Leuven Rechtdoor, die zich verzet tegen de gelijknamige vliegroute, heel tevreden met deze beslissing van de minister en de federale regering. “We zijn blij dat de federale regering nu samen met ons en de gemeenten onder de route inziet dat deze onrechtvaardig was en een slechte beslissing; ze concentreerde stijgende en dalende vliegtuigen in één regio ten noorden en oosten van Leuven en zorgde ook voor onnodige omleiding van duizenden vliegtuigen per jaar”, zegt Mark Lambrecht, de woordvoerder van de actiegroep. Men herhaalt wel dat ze niet tegen de luchthaven is en benadrukt het belang ervan voor de economie en tewerkstelling in ons land. “Zelfs na het terugdraaien van de vliegroute Leuven Rechtdoor, behoudt onze regio nog meer dan 80% van alle landende vliegverkeer op Zaventem, maar men kan niet verwachten dat één regio rond Leuven alle hinder op zich neemt. Overal rond Brussels Airport wonen veel mensen, en alleen een billijke spreiding van de lawaaihinder is de basis voor het samenleven tussen de luchthaven en de omwonenden”, klinkt het nog. (KHK)

Dit verscheen gisteren in HLN. Zodra ik de actiegroep leerde kennen, besloot ik mee te flyeren en voerde ik campagne op de rommelmarkt in Haacht. Een veelgehoorde reactie was ” Daar kunde als kleine garnaal toch niks tegen beginnen …” waarop ik telkens repliceerde “dat wanneer je niks doet er zeker niks zou veranderen” et voilà !!!

Super toch !

Advertisements

One thought on “wie niets doet, is op voorhand verloren …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s