vlotte heenreis

zaterdag 14/2

Valentijnsdiners waren niet aan ons besteed want wij hadden andere prioriteiten : we zouden vertrekken naar onze skibestemming : Falkau Feldberg in het Zwarte Woud in Duitsland, zo’n 580 km.

Alle bagage in de auto krijgen, bleek  geen eenvoudige opdracht te zijn zelfs niet nu we beschikten over extra ruimte door onze skibak. Na een drietal pogingen waren we klaar om te vertrekken.

We reden vlotjes tot in Luxemburg waar we al sneeuw tegenkwamen en dit zou zo voor een groot stuk blijven tot aan onze eindbestemming. Tanken deden we net als vorig jaar in Habay en we waren niet alleen … er was een heuse file om te kunnen tanken. (Deed me meteen terugdenken aan de eighties toen het tankstation bij ons in het dorp ook goed marsjeerde) We kregen regen te verwerken én zonneschijn. De péage kostte ons net als vorig jaar 13 euro. We zoefden overal vlotjes door en moesten enkel vertragen in Straatsburg en Freiburg. Eens we Duitsland binnen reden, werd het al gauw duidelijk dat er een pak meer sneeuw lag dan vorig jaar (en toen waren we al supercontent omdat we in eigen land geen vlokje hadden gezien). De temperatuur onderweg ging van 13°C tot 2° op onze bestemming.

aanschuiven om te kunnen/mogen tanken
aanschuiven om te kunnen/mogen tanken
kamp kids
kamp kids

We verbleven in een vakantiewoning, het onderste verdiep van een huis waarvan de eigenaar boven ons woonde. Een living met keuken en 2 slaapsofa’s en een slaapkamer met wc/douche én nog een skikotke met kapstok.

origineel wc papier
origineel wc papier

Nadat we geïnstalleerd waren, was het hoog tijd om onze hondjes uit te laten 😉 De kids waren uitgelaten tot en met na het zien van zoveel sneeuw dus reed manlief naar de piste waar we vorig jaar ook geweest waren (Altglashütten) daar is een sleepiste die ze direkt enkele keren uittesten. Toen ik de piste zag, besloot ik dit jaar NIET te skiën … Vorig jaar had ik geen schrik en viel ik enkele keren waarvan de laatste val fataal was (ik kon toen 4 dagen mijn rechterarm niet gebruiken en was 2 weken in ziekenverlof door een gekneusde ribbengordel en contusie van de rechterarm).

2015-02-14 17.38.24

de piste bully in aktie !

zoef !
zoef !
de lopenden band
de lopenden band
cool !
cool, zo’n pisten bully !

Inkopen hadden  we gedaan in de Lidl (avondeten, ontbijt en lunch voor de volgende dag). Ons avondeten bestond uit spätzle, penne in tomatensaus, gnocchi’s, rösti’s en kippennuggets.

2015-02-14 19.11.04 2015-02-14 19.11.11 2015-02-14 19.11.18

En toen gingen we de nacht in …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s