tree hunting

Ook al is het nog geen half november, toch gingen wij vandaag al onze kerstboom kiezen ergens op een veld in Haacht. We gaan daar nu al enkele jaren een boom kiezen maar we wisten dat het dit jaar ging moeilijk worden aangezien er niet veel meer zijn. Er werden een heleboel nieuwe geplant dus we zitten zeker safe de komende jaren. Geen lintje hangen vandaag dus … er hingen al lintjes in de weinige exemplaren die er nog resten. Maar niet getreurd want het laatste weekend van november worden er bomen uitgedaan op een ander veld en worden die naar daar gebracht zodat op 1 december dennengeur onze woonkamer zal overheersen 🙂 what can I say I’m a sucker for XMas !!!

Gisteren ging manlief met mijn tuteke naar de technische controle met succes ! Groen !!! We kunnen dus weer een jaartje verder met ons bijna 15 jaar oude Yarisje ! Het blijft een keigoe bakske, het enige minpunt is het gebrek aan achterdeuren …

Ondertussen een planning aan het opstellen voor ons Londen tripje, alle “Londen met kids tips” zijn welkom !!!

Advertisements

One thought on “tree hunting

 1. Qua verblijf is mijn absolute tip: verblijf in één van de modernere yha “jeugd”herbergen. Met een voorkeur voor yha Saint-Pancras (récht tegenover station) en yha London Central. Niks van slapen op slaapzalen hoor. Wij nemen daar een private room, met eigen badkamer. Betere prijs/kwaliteit is onvindbaar. Mega proper, goede bedden enz. Zelfs het ontbijt is mega dik in orde.
  Ook toppers bij onze kids:
  Science Museum (vooral bij de zoons)
  Victoria en Albert Museum (vooral bij de dochter)
  Tate Modern (is echt sùper)
  Westminster Abbey (al is dat denk ik wel leuker als ze wat groter zijn en weten wie bv. Newton, Shakespeare, Darwin enz zijn)
  uiteraard Hamleys: waren er vorig weekend nog, maar wel direct terug buiten wegens onmènselijk veel volk 😦
  de schooluniformen afdeling van Harrods (kids mogen daar wel niet binnen in track suit of te sportieve kleding, ze lijken er strenger en strenger op te worden)
  de buitenkant en de Food Hall van Harrods, de rest vonden ze niets aan
  Madame Tussaud (alhoewel zelfs onze kinderen het overrated vonden en niet echt de moeite waard), dus eigenlijk geen echte topper… 😉
  Brick Lane Market op zondagmorgen: een heel fijn multiculti gevoel
  Leavesden (fantàstisch als je zoals ik en mijn kinderen Harry Potter fan bent)
  perron 9 3/4 (ook weer alleen als je Harry Potter fan bent)
  Wembley Stadium of stadion van andere voetbalploeg (mijn zoons zijn voetbalfan, maar een match bijwonen daar is voor iedereen een ab-so-lu-te topbelevenis)
  Met mijn dochter ga ik altijd heel Oxford Street af om te shoppen, maar dat is met mijn zoons een no-go. Zij zijn in de plaats dan dit jaar met papa naar het RAF museum geweest en dat was ook super zeiden ze, War Rooms vonden ze een paar jaar geleden ook de moeite.
  ‘s avonds de poepsjieke etalages doen op Bond Street
  Maar hét top ding om te doen is The Ceremony of the Keys in the Tower. Bij weinig mensen bekend en nochtans helemaal gratis. Je doet de aanvraag (vroeger alleen per post, maar nu kan het ook online denk ik). Je krijgt dan een uitnodiging om in de Tower na zonsondergang het doven van de lichten en het op slot doen van de poorten mee te maken samen met de Yeoman. Heel erg tof, maar de kinderen moeten wel (goed) Engels kunnen. Anders moet je de hele tijd vertalen en dat kan de Yeoman niet echt appreciëren… silence please…;-)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s