woensdag 9/4

Mijn lijf is gewend aan het bed want ik slaap steeds beter 🙂 Kane slaapt bij zijn nichtje. Vandaag was het vroeg opstaan want we gingen en famille op excursie : een Natuurtocht naar Sapadere. Normaliter werden we afgehaald om 8u maar toen we wakker werden, zagen we een fax onder de deur steken waarop stond dat we zouden worden opgehaald om 8u30. Hadden we dat geweten … maar nu hadden we wat langer tijd om te ontbijten want dat kan pas vanaf 7u30.

We werden opgehaald door de open cabriobus (die nog gesloten was) en waren alleen … maar niet voor lang, aan een tankstation stapte onze reisleidster voor de dag op, een Nederlandse, Samantha die dat uitstekend deed. Toen we al 2 u onderweg waren, was iedereen aan boord en konden we eindelijk écht vertrekken. Het gezelschap bestond uit Nederlanders, 2 Finnen en nog wat Zweden.

De eerste stop was een bananenplantage. Daarna reden we verder langs de kustlijn langs een dorpje waar ze absoluut niet gewend zijn toeristen te zien, we werden dan ook aangestaard alsof we aliens waren, er zijn ook heel weinig vrouwen aanwezig. Tijdens een eerste plaspauze konden we genieten van een lekkere pannenkoek met choco op artisanale wijze gebakken : keilekker en niet vettig. De lokatie was best idyllisch : boven het water op kussens.

Vandaar ging het verder naar de Sepadere watervallen die écht de moeite waren. Onder een stralende zon klommen we langs een hangbrug naar boven langs een resem watervallen en adembenemende rotspartijen waar plantjes op groeien die wij enkel in tuincentra kunnen kopen.

We reden weer langs een stuk Taurusgebergte met een toch wel vrij spectaculair uitzicht dat nog zal worden gecommercialiseerd. We stopten bij een moskee met één minaret wat wil zeggen dat het een armere gemeente is. We kregen een hele uitleg van Samantha over de cultuur en religie van de Turken. Er was ook een plekje waar je kon drinken en waar zijde werd verwerkt tot sjaals , zowel manueel als machinaal, ook leuk om eens te zien.

Ondertussen was het al half vier geworden en konden we aanschuiven in restaurant Herkules waar we eerder gestopt waren om een pannenkoek te eten. We hadden tevoren onze bestelling doorgegeven (vis of kip) De kipsaté was lekker, net als de spaghetti, rijst en groentjes.

Onze laatste stop was een fabriek waar marmer wordt verwerkt. Crimineel hoe daar wordt gewerkt : het werkvolk loopt er rond in katsjoe bottekens zonder veiligheidsbril of wat dan ook.

Daarna begon de lange terugreis want wij bleven als laatste over op de bus. Een vermoeiend dagje maar we hebben wel één en ander gezien !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s