dag 5 : off to Trittenheim

Een half jaar geleden boekte ik een tweedaags verblijf uit de Libelle Charme hotel pocket in het Krone Riesling Hotel in Trittenheim met ontbijt in en de eerste avond een driegangen menu. Vrijdag morgen rond half 9 vertrokken we.

Eens we tussen het Duitse heuvellandschap vertoefden kregen we regen en zagen de wolken in flarden boven de valleien.

Aangezien we pas om 15u op de kamer mochten, besloten we eerst naar Münstermaifeld te rijden om Burg Eltz te bezoeken.

“Pronkstuk onder de Duitse burchten is Burg Eltz, als woonburcht heeft hij al acht eeuwen vrijwel ongeschonden overleefd. Lodewijk XIV van Frankrijk spaarde de burcht eind 17e eeuw en de gevolgen van een binnenbrand in 1902, zijn al lang niet meer te zien. De burg Eltz is een gecompliceerd gebouw. Van de graven die er al sinds 1150 wonen, liet elke generatie zijn eigen vleugel aanbouwen rond het oudste gedeelte: de romaanse wachttoren. Deze ingewikkelheid geeft de burcht een buitengewoon romantisch karakter.”

precies recht uit één of ander filmdecor
precies recht uit één of ander filmdecor

We parkeerden de auto en trokken te voet naar de burcht, door het bos langs afgronden volgden we het 1,3 km lange pad.

DSCN3670 (Large)

onze stunters
onze stunters

DSCN3671 (Large)

sprookjesachtig
sprookjesachtig

DSCN3675 (Large)

DSCN3677 (Large)

We sloten aan bij een rondleiding met gids (weliswaar in het Duits) die net startte en kregen zo een behoorlijk stuk te zien binnenin, jammer genoeg mochten we geen foto’s trekken. We zagen zelfs een authentiek bed uit de jaren 1500. Echt de moeite om een keertje gezien te hebben én een must als je De Ridder als achternaam hebt ,-)

Met onze allerlaatste cash eurokes kochten we frietjes voor de kids en voor mij een salade met forel waar een broodje bij zat dat manlief op at !

Daarna wandelden we terug naar de auto en reden we naar ons hotel. De kamer was verbazingwekkend groot : een gang met eerst de kids slaapkamer, daarna de badkamer met douche, lavabo en wc in onvervalste vintage 70s groen mét tegeltjes.

Tenslotte kom je uit op de master bedroom mét donsdekens, zetel, tafel en stoel, tv én niet onbelangrijk voor mij – parket als vloer.

de gang
de gang

Nadat we geinstalleerd waren, gingen we op verkenning, er was niet veel te zien en alles was gesloten behalve een volkscafé waar je ook kan eten. We dronken er iets aan den toog en keken terwijl naar het menu : de prijzen die daar gehanteerd worden zijn belachelijk laag : 1,5 voor een cola en 1,4 voor een plat waterke en voor ne steak nog geen 14 euro, nen dame blanche voor 3,5 …

Die avond was er een driegangen diner in ons hotel vanaf 18u. De kids kregen enkel een hoofdschotel en die bleek identiek dezelfde als ons (alhoewel er vermeld was dat er een aangepast kids menu was …).

ons soepke
ons soepke

 

gegratineerde patatjes met varkensgebraad in saus
gegratineerde patatjes met varkensgebraad in saus

Ik kreeg nog een groot bord sla erbij (dat was nog het lekkerst !). Als dessert hadden we panna cotta gekregen maar die lieten we aan ons voorbij gaan in ruil voor een dame blanche voor beide kids !

20131101_191253

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s