week 9

Maandag 26 augustus – dag 4

Weer uitgeslapen zodat we om 9u gingen ontbijten. Wit stokbrood, witte en bruine piccolo’s en wit en bruin toastbrood zijn de vaste ingrediënten. Omelet, hardgekookt ei en een soort cervela zijn ook vaste kost. Verder nog heel wat koude groenten (en ook warme tomaten, aubergines, pepers …) en chocolade broodjes en stukjes cake.

Nadien gingen we plonsen in het zwembad met glijbanen. De rode vind ik de leukste, Kane gaat resoluut voor de gele (en als je hem laat doen zelfs 10x na mekaar). Ondertussen werden we door een local “geronseld” om de kamelentocht mee te doen, dat staat morgen op het programma tussen 8u en 11u. Omrekenen van Tunesische DInar naar Euro is makkelijk : gewoon delen door 2 (één Dinar is dus nen halven euro)

de baby glijbanen
de baby glijbanen
de rode, blauwe en gele
de rode, blauwe en gele

Nadien trokken we naar zee (daar maakten we ff gebruik van de strandstoelen van 2 Duitse dames die ff gingen eten en terugkwamen tegen half 2) Het is hier dus hét systeem zoals in elke toeristische bestemming vrees ik en daar doen we dus niet aan mee nl. vroeg opstaan om uwen handdoek ergens te gaan deponeren. Tot nu toe vonden we altijd nog een stoel (en die vind ik beter dan de ligzetels want dat zijn killers voor uwe rug). Liggen bakken als een ei is toch mijn ding niet en veel zit ik er niet in/op want ik lig meestal mee in de zee/zwembad.

Vanmorgen was het bewolkt en deed de zon geregeld kiekeboe. In de late namiddag bleef ze weg maar daar waren we niet rouwig om want het was méér dan warm genoeg zo.

Om 19u hadden we gereserveerd in restaurant 007, op vier schermen kon je films volgen. Als voorgerecht kregen we een slaatje met o.a tomaat, daarna voor de kids een kipburger op een panini met frietjes, manlief ging voor de tunesische versie van de mixed grill maar die was niet zo geslaagd en ik koos een schnitsel, die was lekker in combinatie met frietjes én witte rijst, als dessert chocomousse. Het eten was weer de ganse dag erg lekker, één nadeel : als je water tapt uit de Sipwel is dat 95% van de tijd lauw, gelukkig zijn er ijsblokjes maar die smelten ongelooflijk snel.

2013-08-26 19.18.47 (Large)

voorgerecht
voorgerecht

2013-08-26 19.18.54 (Large)2013-08-26 19.03.19 (Large)2013-08-26 19.08.03 (Large)

Na ons avondeten gingen we op zoek naar een dromedaris knuffel, die hadden we eerder al zien staan en die moest Kane absoluut hebben. We stapten een winkel binnen op straat die allerlei spullen verkocht : kleding, handtassen, juwelen, riemen, noem maar op. Ik had daar al gauw een Prada saccoche gezien, een schoon grote én rode … en ook Ice Watch horloges. De eigenaar van de winkel was heel sympathiek (zeggen dat je uit La Belgique komt, tovert een glimlach op de Tunesiërs hun gezicht !) Hij legde uit dat er moest “onderhandeld” worden maar als we het uiteindelijk niet zouden kopen, het geen probleem zou zijn. We kwamen tot een mooie prijs want de saccoche is echt leder en mijn horloge is niet te onderscheiden van the real brand !

Ik hou mijn hart al vast voor donderdag na de middag want dan gaan we shoppen in Yasmina …

Dinsdag 27 augustus – dag 5

Het was vroeg opstaan om 7u maar dat had als voordeel dat ik snel een handdoek kon gaan leggen aan de glijbanen. Na het ontbijt gingen we richting hotel ingang waar een busje ons oppikte. In een rotvaart ging het richting dromedarissen die in the middle of nowhere stonden. We werden er opgehesen en dat viel dik tegen want da’s hoog … Daarna werd Dean in de lucht gegooid en moest ik ervoor zorgen dat hij er goed op zat.

En toen kwam de karavaan in beweging, we waren met een zevental dromedarissen, Kane en manlief reden achter ons. De eerste vijf minuten waren pure horror … zo hoog en zo wiebelen en amper iets deftig om je aan vast te houden … De kunst was om je niet krampachtig vast houden en je benen te ontspannen.

Na een tijdje kwamen we langs limoenbomen, olijfbomen, sinaasappelbomen en véééééééééél cactussen maar vooral ook vééééééél afval (een Indisch déjà-vu gevoel !). Tijdens de eerste stop knielde de dieren zodat afstappen vrij makkelijk verliep (alhoewel … dat gaat eerst op zijn voorpoten zitten natuurlijk !!!) We mochten elk een stuk cactus geven met onze mond aan een dromedaris. We kregen elk een witte doek over ons haar dat werd vastgebonden met een kleurig lint (alhoewel krijgen hier fout is uitgedrukt, er moest voor betaald worden maar dat was peanuts) Erop gaan zitten was vrij makkelijk maar bracht wel bangelijk manoeuver met zich mee toen dat beest naar omhoog ging.

Kane hield het voor bekeken want zijn benen bleken wat te kort en hij zit niet comfortabel daardoor, hij kon meerijden met paard en koets. Dean reed terug mee met mij (en dat verbaasde me wel !) De tweede stop konden we zien hoe Tunesisch brood wordt gebakken en mochten we proeven toen het gebakken was. We kregen een djellabah aan, manlief kreeg de mooiste, de mijn had weg van een stuk gordijn dat rond mijn lijf werd gesjord door ne kleine. En toen moesten we klappen en dansen !

En toen was er deel 3 : de terugweg en die verliep rustig, ook Dean had ondertussen voor de koets gekozen zodat ik alleen op de dromedaris zat en uiteindelijk zelfs “zonder handen” durfde. Onze begeleider kreeg van ons een royale tip want dat had hij verdiend ! Hoe hij ons van dat beest afhaalde alleen verdiende al een medaille !

Rond half 12 waren we terug, omkleden en het zwembad in. Daarna was het alweer tijd om te lunchen. Nadien even siësta, batterijtjes opladen en richting zee. Keileuk over de golven proberen springen. Van de zee weer naar de glijbanen. De kids aten een pizza als “half zesje” zodat zijn ‘s avonds niet meer aten. We kochten postzegels en de kaartjes werden gebust richting België.
Op tijd slapen want morgen wordt weer een drukke dag!

Woensdag 28 augustus – dag 6

De nacht werd serieus gebroken door Kane die na een niesbui een heftige bloedneus kreeg en Dean die begon te hoesten … Het was weer vroeg opstaan want we gingen op Jeepsafari naar Cap Bon met verschillende panoramische zichten. Om half 9 stonden we nog te wachten buiten tot er opeens een jeep aangereden kwam waar -gelukkig- 2 Limburgse grieten in zaten, ze waren aangenaam gezelschap en werden helemaal vertederd door Kane !

Marjolein links Nikita rechts
Marjolein links
Nikita rechts

We reden naar een verzamelpunt (ttz ergens op een weg) en reden dan door met 5 jeeps. Eerste stop was een pottenbakkerij waar je zag hoe de potten werden geshaped én geschilderd met de hand, de moeite ! Moest er zo niet worden gegooid met reiskoffers zou ik wel weten wat kopen !

Alle verder stops waren panoramische zichten o.a het Fort in waar we even konden doorlopen, Cap Bon op 400m boven de zeespiegel. Allerlaatste stop waren de warmwaterbronnen in waar we gelukkig maar 20′ stopten want het was er pokkedruk en het water was keiheet.

DSCN3249 (Large) DSCN3246 (Large)

Uiteindelijk deden we 275 km en hadden we de door de hostess beloofde watervallen niet gezien, een klein beetje een tegenvaller maar we hebben wel een groot deel van het land gezien nu !

Donderdag 29 augustus – dag 7

We namen een taxi naar Hammamet Yasmina naar de jachthaven om in te schepen op een piratenboot genaamd Le Phenicien. Dean en ik namen een Touristilleke tegen de zeeziekte (met succes, gene moment mottig geworden, er waren er véél die wel prijs hadden !) We vertrokken uiteindelijk om 9u50. We gingen beneden zitten omdat het in de zon té heet was en ook omdat de muziek daar veel te luid stond (en te scherp afgesteld).

Er werd een showke opgevoerd door piraten. We voeren helemaal tot aan de Medina en keerden dan weer, we zagen in de verte ons hotel. De motoren werden stil gelegd zodat je kon zwemmen in open zee, niks voor mij maar de kids en manlief zagen dit wel zitten. Kane vond het water té fris en kwam al snel eruit.

onzen boot
onzen boot
3 verdiepingen
3 verdiepingen
Kane in de touwen
Kane in de touwen
en ook Dean
en ook Dean
fotomoment
fotomoment
Piraat Kane
Piraat Kane

Het zwemmen duurde lang en toen was de bbq ineens klaar : kip en viskes met groenten (maar die lieten we links liggen wegens rauw) en frans brood.

veilig met de poolnoodle
veilig met de poolnoodle
manlief na zijn duik van op het tweede verdiep !
manlief na zijn duik van op het tweede verdiep !

Toen we weer aan land waren, namen we een taxi richting shopping centra. Eerst gingen we een hapje eten in een restaurant. We namen allen een pizza.

kip
kip
salami
salami
menu in verschillende talen
menu in verschillende talen
mooi interieur
mooi interieur
een grote fles water en ook de cola was buiten proportie én fris !
een grote fles water en ook de cola was buiten proportie én fris !

Nadien deden we wat supermarkets met fixed prices, het is echt ongelooflijk hoeveel “real fake” je kan kopen van Prada, LV, Hermès e.d. Best eens leuk, de Medina bezoeken deden we niet omdat we daar geen behoefte aan hadden (daar zijn ze té agressief wat afdingen betreft etc.) Vooraleer terug te keren naar ons hotel, aten we een potje ijs aan een standje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s