week 6

Maandag kregen onze dwergkonijntjes een “ren”, manlief kocht bij de Gamma Bekaert draad en nu kunnen ze de pootjes serieus strekken. Na de middag gingen de kids spelen bij Stef.

Dinsdag was het werkendag en paste bonneke op de kids.

Woensdag gingen we op bezoek bij bomma S. in het rusthuis, we lieten fotokes zien van onze nieuwe aanwinsten. We kochten een borstel/kam en droge pellets voor onze konijntjes. Tom & Co heeft er een klant bij (lang leve de Delhaize Plus kaart !)

Foto

Na de middag kwamen de vriendinnetjes spelen en had ik een heel aangenaam gesprek met de mama ! Er zijn nog gelijkgestemde zielen op deze aardbol en da’s een verademing want ik begon serieus te twijfelen !

Donderdag werkte ik in de voormiddag en in de namiddag trokken we richting Kruidvat om één en ander te kopen voor iemands verjaardag. In den Aldi kochten we ijsjes. Fluffy’s diarree blijkt bijna voorbij, zijn achterste werd met water gewassen en hij werd geborsteld en mocht daarna ff apart in een speeldoos om te drogen.

Vrijdag bracht de post mijn gewonnen pakketje van Nymphette

waar ik superblij mee ben want ik wou het écht winnen !!! We reden naar Ikea en namen bonneke mee. Ik had bij mijn donderdagklant een kruidenpotje laten sneuvelen en kocht een nieuw exemplaar en nieuwe lakens, donsovertrekken en kussens voor onze stoelen buiten.

Na de middag ontdekte ik dat Fluffy naar de eeuwige jachtvelden was getrokken …. Da’s één van de redenen waarom ik het zo lang heb tegengehouden om dieren in huis te halen … Brute pech is dat. We mogen een nieuw exemplaar kiezen of een aankoopbon. Hij kreeg een begrafenis mét aangepaste muziek …

DSCN3035 (Large) DSCN3036 (Large)

Zaterdag werd er uitgeslapen en daarna gingen we een nieuw konijn halen in den Intratuin. We kozen voor de oorspronkelijke collega van Daantje nl. het exemplaar met wit en bruin. De terugreis naar huis verliep rustig. Toen hij in het hok werd gezet, ging hij meteen op verkenning tot hij Daantje tegenkwam en een paar goei motten kreeg …

“Bliksem” is al even fel als Daantje, hij racet rond in de ren en snuffelt aan alles.

spannend moment : Bliksem komt uit de doos !
spannend moment : Bliksem komt uit de doos !

DSCN3047 (Large)

Daantje op verkenning
Daantje op verkenning

DSCN3053 (Large)

DSCN3063 (Large)

Uiteindelijk bleek het in orde te komen en konden we met vertraging richting Boom trekken voor het verjaardagsfeest van Katoo. (apart fotoverslag volgt)

Toen we ‘s avonds thuiskwamen bleken ze het goed met mekaar te kunnen vinden en gingen ze zelfs samen slapen ! Oef !!!

Zondag morgen had Kane zwemles. Bliksem was nog steeds in zijn sas maar nu gaat het met Daantje precies niet goed, kaka aan de poep en  hij is lusteloos, dit kan toch niet waar zijn ?

Rond 17u vertrokken we richting Boortmeerbeek langs de vaart waar we in De Wilg iets aten en drinken, op de terugweg stopten we ff aan een bankje. Er kwam een jongen langsgereden die de vaart verliet langs een weggetje naar beneden maar hij viel en dat hadden wij gehoord natuurlijk ! Hij kwam meteen naar ons gelopen, gelukkig kende hij het telefoonnr van thuis vanbuiten zodat manlief naar de ouders belde.  De mama kwam hem ophalen en bedankte ons meerdere keren. Misschien toch maar een mini EHBO doosje meenemen in het vervolg alhoewel onze koelelementen ook van pas kwamen ! Hij had op verschillende plaatsen schaafwonden en ook een snee aan de arm. Zijn stuur van zijn fiets stond helemaal scheef, de ketting was eraf en zijn achterlicht was er afgevallen.

Op naar week 7 !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s